Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ узгоджуватиме подальші кроки з «Нашою Україною» – Степан Курпіль

«Після сьогоднішнього опублікування закону про Кабінет Міністрів Юлія Тимошенко заявила, що хотіла би узгоджувати з «Нашою Україною» свої подальші кроки», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Степан Курпіль.
 
За його словами, лідерка БЮТ заявила «про можливість формування єдиного списку з «Нашою Україною» під час дострокових парламентських виборів».
«Оскільки БЮТ взяв курс на дострокові парламентські вибори, то Юлія Володимирівна запропонувала «Нашій Україні» можливість виступити на виборах у єдиному списку. Однак невідомо, як на це відреагує «Наша Україна», хоча для неї такий крок є дуже вигідним, оскільки в БЮТ значно вищий рейтинг, аніж у «Нашої України», – зазначив член БЮТ.
«Я переконаний, що Президент Віктор Ющенко обов‘язково звернеться до Конституційного Суду, аби встановити незаконність і конституційність прийнятого закону про Кабінет Міністрів. КС повинен буде розглянути позов Президент якомога швидше, бажано в тижневий термін для вирішення суперечностей між Президентом та прем’єр-міністром», – сказав народний депутат.
На запитання, навіщо БЮТу було голосувати за подолання президентського вето на закон про Кабінет Міністрів, а потім сподіватися, що Президент звернеться до Конституційного Суду з поданням, Степан Курпіль відповів: «Подолавши вето Президента на закон про Кабмін, ми змусили прокинутись Конституційний суд і розглянути подання Президента. Таким чином, якщо би не було подолане президентське вето, то конституційність цього закону не розглядалась би в КС».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ