Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Часта зміна губернаторів дезорієнтує політикум та мешканців області, - політолог

Заміна голови Львівської ОДА відбулася раптово, адже серйозних підстав для цього не було. Однак, можна розглядати кілька версій такого кадрового рішення. Про це сьогодні, 31 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповів політолог Любомир Скочиляс.

«На загальнонаціональному рівні лобісти зуміли правильно подати Віктору Януковичу свою позицію, тому і не шукали підводку до такого кадрового рішення. Свого часу такими ж несподіваними кадровими рішенням відзначався і Кучма», - зазначив політолог.

Як пояснив Любомир Скочиляс, для області така часта зміна губернаторів нічого хорошого не прогнозує.

«Навіть якби у котрогось із голів ЛОДА було бажання змінити щось на краще, то за такий короткий термін у них просто не було можливості. Щоразу починають усе з нуля, а це не ефективно, таким шляхом ситуацію в області не виправити», - переконаний політолог.

За його словами, на Львівщині можна констатувати таку прикру річ, що часта зміна губернаторів дезорієнтує політикум та мешканців області в цілому.

«Це створює хаотичне політичне середовище, а голова ОДА на Львівщині не може відчувати себе самостійною політичною фігурою. Мотивом же заміни може бути те, що це призначення пролобіювали певні кола. Олег Сало пов’язаний із групою Медведчука. У свій час він відзначився одіозністю, але навряд чи група Медведчука зараз має серйозний вплив на президента», - зазначив Любомир Скичиляс.

За його словами, таке призначення можливо зроблено спеціально до виборів президента 2015 року.

«Можливо, завдання його буде контроль над виборчим процесом. Усі пам’ятають певні справи проти Сала щодо порушення виборчого законодавства. Чому саме зараз змінювати губернатора? Пояснити це зараз важко, можливо певний проміжок часу до виборів мав би дещо згладити певну прив’язку до цієї події», - зазначив Скочиляс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ