Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через нищення вагонів польськими митниками потяг №76/75 „Чернівці-Перемишль” можуть відмінити

Через постійні перевірки щодо контрабанди польських митників, внаслідок яких нищиться внутрішнє обладнання вагонів потяга „Чернівці-Перемишль”, керівництво Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» хоче відмінити цей рейс. Про це “Гал-info” повідомив редактор газети «Львівський залізничник»Ігор Паращак.
Зокрема два роки тому швидкий потяг №76/75 „Чернівці-Перемишль” було відремонтовано і обладнано відповідно до вимог міжнародного сполучення. Проте пасажири почали використовувати вагони для переховування в них контрабандних товарів, які обмежені до ввезення на територію Республіки Польща. Контрабандисти зорганізувалися у групи і постійно їздять цим потягом до Перемишля. Для переховування контрабандного товару у вагонах, вони використовують спеціальні шурупокрути з електричним приводом, якими швидко розкручують кріплення обшивки, влаштовуючи під нею контрабандні сховки.
Польські митники знайшовши в одному вагоні контрабанду перевіряють аналогічні місця у всіх вагонах. Якщо контрабанди не знайдено, поляки прикручують обшивку, якщо ж під обшивкою виявлено контрабанду, митники не обтяжують себе акуратним відкручуванням усієї обшивки, а просто виламують її настільки, щоб зручно було вилучити схований контрабандний товар.
До складу потяга  входять вісім вагонів – один купейний, решта плацкартні. Заводський ремонт одного вагона обійшовся в середньому у 200 тис. грн, а збитки, завдані перевірками оцінюються сумами від 30 до 100 тис. грн. Окрім того постійні пошуки контрабанди призводять до затримок цього потяга та поїзда № 51/52 Перемишль-Київ, який має у своєму складі причіпні вагони Прага-Київ, Одеса-Прага. За даними польських залізничників, у грудні 2006 року поїзд Перемишль-Київ лише один раз відправився з Перемишля за графіком.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ