Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Через борги перед ЛАЗ всі автобуси АТП-1 арештовані, - Садовий

Всі автобуси АТП-1 перебувають під арештом через борг міста Львова перед ЛАЗ у розмірі 25 млн грн. Про це сьогодні, 24 січня, під час зустрічі з громадськістю повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради.

За словами Садового, арешт накладений на всі 140 машин підприємства, а сім автобусів перебувають на штрафмайданчику.

«На АТП-1 працює 410 людей і всі ці люди є сьогодні під питанням, бо якщо ці всі автобуси арештують, вони можуть залишитись без роботи. До того ж велика частина транспортного сполучення міста буде паралізована», - зазначив міський голова.

Нагадаємо, йдеться про борг у розмірі 25 млн грн з автобуси, які Львівський автобусний завод виготовив і надав місту Львову в межах підготовки до Євро-2012.

«Цей борг викупила компанія з управління активами. І ця компанія погодилась, що готова зробити певний дисконт 5 млн грн, щоб місто менше заплатило, і вони готові виплатити кошти, які зафіксовані як борг, тим людям, які на ЛАЗі працювали, і мають заборгованість з заробітної плати. Також вони погодились вернути кошти нашим комунальним підприємствам. Бо і тепло і вода свого часу подавались на ЛАЗ і є борги, то їх теж погодились погасити», - додав Садовий.

Нагадаємо також, що власником Львівського автобусного заводу є російський бізнесмен Ігор Чуркін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ