Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Через фінансову кризу підприємці можуть відправити у вимушені відпустки майже 40 тисяч працюючих мешканців Львівщини

Результати щодекадного моніторингу, здійснюваного обласним центром зайнятості, засвідчують, що ситуація на ринку праці Львівщини мінлива. Певною мірою на ньому позначилися наслідки глобальної економічної кризи, -- повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Опитування працедавців засвідчило, що через фінансові проблеми, зменшення обсягів виробництва, керівники підприємств терміново розробляють плани антикризових заходів, щоб мінімізувати втрати. Це, зокрема, надання невикористаних відпусток, зменшення витрат на виплату заробітної плати та премії, запровадження скороченого робочого дня (тижня). Для збереження кваліфікованих кадрів, упередження скорочення чисельності, підприємства області вже найближчим часом планують відправити працівників у вимушені тимчасові відпустки без збереження заробітної плати. Такими антикризовими заходами, за попередніми даними, буде охоплено біля 39,7 тис. мешканців Львівщини, зокрема, працівників ДТГО “Львівська залізниця”, ТОВ “Львівські автобусні заводи”, ТзОВ “Леоні” (м. Стрий), Дрогобицького заводу автомобільних кранів, Дрогобицького долотного та ін.

За станом на 20.11.2008 року соціальні послуги обласною службою зайнятості надавалися 36,2 тис. незайнятих громадян, що на 2,8 тис. більше, порівняно з початком місяця. Тенденція до збільшення офіційно зареєстрованої у центрах зайнятості чисельності пошуковців роботи і надалі спостерігається у Львові, а також Золочівському, Бродівському, Стрийському та Старосамбірському районах.

А позитивним моментом є той факт, що наразі потреба підприємств, установ та організацій області у необхідних кадрах є значною. Служба зайнятості Львівщини оперує інформацією про наявність біля 4,2 тис. вільних робочих місць та вакантних посад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ