Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через неправдиві відомості у документах українець позбувся автомобіля

Працівники митниці вилучили
Працівники митниці вилучили "Volkswagen Crafter" через неправдиві відомості у документах
Працівники митниці вилучили
Працівники митниці вилучили "Volkswagen Crafter" через неправдиві відомості у документах
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ГУ ДФС України у Львівській області, працівники митниці вилучили ʺVolkswagen Crafterʺ через неправдиві відомості у документах.

Так, громадянин України прибув у міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення ʺШегині-Медикаʺ автомобілем ʺVolkswagen Crafterʺ. До митного оформлення він особисто подав документи, зокрема інвойс, згідно з яким вартість авто 5200 Євро (139152 грн). Цей документ викликав сумнів у працівників митниці, тож скерували запит до компетентних органів Республіки Польщі. У відповіді вказано, що насправді транспортний засіб придбано в іншого покупця, ніж вказано в документах і  його вартість 28000 польських злотих (174720 гривень).

Таким чином громадянин України вчинив дії спрямовані на переміщення транспортного засобу з поданням органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо продавця товару та ціни. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Автомобіль вилучено. Справу скерують до суду.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у аеропорту "Львів" затримали контрабанду брендової білизни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ