Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Через Польщу проїде благодійний велопробіг «Українці в Європі»

14 травня у Львові стартує благодійний велопробіг «Українці в Європі». Учасники велоподорожі поконають маршрут довжиною 10 тисяч км, траса проходитиме через 16 європейських країн. головна мета пробігу – привернути увагу європейців до наслідків війни на сході України та зібрати кошти для постраждалих учасників АТО.

Зі Львова учасники велопробігу попрямують до польського міста Замосць, потім до Варшави, звідти – до Праги. Далі шлях вестиме до Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Люксембургу, Франції, Іспанії, Португалії, Монако, Італії, Словенії, Хорватії, Угорщини, Румунії та Молдови. Велопробіг «Українці в Європі» завершиться 24 серпня в Одесі, у день святкування 25-ї річниці незалежності України.

Під час акції, що триватиме три місяці, учасники хочуть нагадати мешканцям ЄС про те, що в Україні досі триває військовий конфлікт, зібрати гроші на реабілітацію ветеранів АТО та допомогу сім’ям загиблим, а також покращити імідж України за кордоном.

16 травня українські велосипедисти будуть у Любліні, 18-19 – у Варшаві, 22 травня – у Вроцлаві.

Участь у велопробігу «Україні в Європі» беруть колишні учасники АТО та спортсмени, при підтримці «Київської міської спілки ветеранів АТО», Товариства друзів України та МЗС України.

Польське радіо 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ