Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Через відсутність лідера на Майдані пролилася кров, - Софія Федина

Через відсутність лідера на Майдані пролилася кров. Такої думки дотримується волонтер, активістка Євромайдану та політологиня Софія Федина. Про це вона 21 листопада, на 5-ту річницю початку Майдану, розповіла Гал-інфо у коментарі.
Софія Федина

«Якщо ми говоримо про втрати, то найстрашнішою втратою є час. Час, який ми згаяли на Майдані, призвів до великої кількості жертв. Якби на самому початку виокремився лідер, який взяв би на себе відповідальність, можливо, нам би не довелося втрачати своїх синів та доньок», - зазначила Софія Федина.

Політологиня вважає, що необхідно розрізняти Євромайдан та Революцію Гідності. Адже досягнення цих обох подій є різними.

«Те, за що студенти, зокрема я, вийшли на Євромайдан, вже досягнуто. Ми хотіли угоду про асоціацію ми хотіли європейський розвиток держави, ми хотіли змінити президента та владу, розвернути державу на 180 градусів від Москви. І ми все це досягли. Тому я вважаю, що це велика перемога Євромайдану». – розповіла Софія Федина.

На її думку, Революція гідності запустила набагато складніший процес. Вона поставила перед собою питання системних змін в державі. І цей запит був окроплений кров'ю.

«Ми можемо сказати, що здійснилася революція, яка дала старт дуже тривалому процесу еволюції. Але я вважаю, що окроплення нового шляху кров'ю мало відбутися.  Відрив від Москви все одно не був би простим. Ця кров не дає нам повернутися назад. Кров наших героїв спонукає доводити до кінця справу», - розповіла Софія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ