Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через війну УКУ розробляє нову стратегію вишу

Управлінська команда УКУ перебуває у процесі стратегічного планування та працює над розробкою нової стратегії вишу
фото з сайту РІСУ

Управлінська команда Українського католицького університету перебуває у процесі стратегічного планування та працює над розробкою нової стратегії університету до 2025 року.

Про це повідомляє пресслужба УКУ.

Проректорка зі стратегічного розвитку УКУ Софія Опацька розповідає, що ще у травні 2022 року команда переглядала, наскільки актуальною є чинна «Стратегія УКУ-2025» в контексті повномасштабної війни, і чи є сенс в цій стратегії в умовах майбутньої відбудови України. Так було прийнято рішення запустити процес стратегічного планування і оновити плани розвитку університету. 

Протягом року повномасштабної війни до процесу планування нової стратегії було залучено кілька десятків осіб на початковому етапі: проведення експертних дискусій щодо змін людського капіталу в Україні через війну, потреб в процесі відбудови,  дослідження викликів, спричинених війною для українців та зокрема для української освіти, можливі шляхи розвитку вищої освіти в Україні та у світі.

Зокрема, Центр абітурієнта УКУ провів дослідження про виклики, які постали перед українськими школами в умовах повномасштабної війни. Марта Тиченко, керівниця відділу студентської кар’єри УКУ провела дослідження серед роботодавців ― які виклики стоять перед бізнесом, аби розуміти як студенти та випускники зможуть планувати свої карʼєри.

«У процесі підготовки до стратегічного планування перед нами постало завдання ― зрозуміти контекст, виявити тенденції, і починати шукати можливі рішення, – ділиться Софія Опацька. – Весь рік в УКУ тривали візійні зустрічі в контексті відбудови України та реагування на майбутні виклики в освіті та в суспільстві загалом. А Horizon Group  запропонувала важливі точки які варто врахувати в процесі  формування  майбутньої стратегії університету ― як Український католицький університет може послужити Україні, суспільству, перш за все, у відбудові країни після перемоги, і що важливо, – які запити та тренди є актуальними і ключовими».  

 «Ми маємо зрозуміти, куди повинні рухатись і на чому сфокусуватися. Зараз до УКУ надзвичайно високі очікування та надходить багато запитів. Тож треба визначитись, що будемо робити і чого робити не будемо. Може здатися, що таке довготермінове планування не на часі, і релевантніше ставити короткі й проміжні цілі. Але ми переконані – треба думати глобально і довготерміново», ― наголошує Софія Опацька, проректорка зі стратегічного розвитку Українського католицького університету.

Долучитись до створення нової стратегії може кожен охочий зі спільноти університету. Проректорка каже, що відкрита до зустрічей-обговорень.

«Я запрошую нашу спільноту долучатись до обговорень. Серед них “Бесіди про вищу освіту”, дискусії на факультетах, інші події, які анонсуватимемо в УКУ, аби виокремити, як програми та кожен із нас може долучитись в оновленій стратегії до свого внеску»,  ― додає Софія Опацька. 

Зараз розробка стратегії на початковому етапі, тож усі охочі можуть долучатися до процесу стратегування. Влітку на засідання Сенату планують розглянути першу чернетку з основними стратегічними цілями, а вже восени стратегію хочуть затвердити в повному обсязі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ