Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через введення Росією нового режиму транзиту вантажів до Казахстану Держприкордонслужба вжила додаткових заходів

У зв’язку з призупиненням Росією з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі по відношенню до України, російською стороною введено новий режим транзиту, зокрема з території України не пропускаються будь-які вантажі, які слідують транзитом через РФ до Казахстану. Крім того, Росією визначені транзитні маршрути до Казахстану тільки з території Республіки Білорусь та відповідні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Казахстаном. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Враховуючи дану інформацію та можливе збільшення кількості вантажних транспортних засобів, Адміністрація Державної прикордонноїслужби України вжила своєчасні додаткові заходи. Зокрема, на українсько-білоруському кордоні відбулося посилення пунктів пропуску і увзаємодії з Державною фіскальною службою забезпечено ритмічний пропуску через кордон вантажних автомобілів та товарів.

Також по всій ділянці державного кордону з метою недопущення соціальної напруги та накопичення вантажівок проводиться відповідна роз’яснювальна робота серед водіїв та перевізників про зміни, пов’язані з переміщенням територією РФ транзитних вантажів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ