Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Червоноградська лікарня отримала апарат для обстеження пацієнтів з інфарктом

До Червоноградської міської лікарні прибув ангіограф – апарат, який дозволяє виявляти патології кровоносних судин (артерій, вен, лімфатичних шляхів) та проводити діагностику захворювань серця. Зокрема, наявність ангіографа у лікарні дозволить надавати невідкладну допомогу пацієнтам з інфарктом.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Як розповів гендиректор Червоноградської міської лікарні Ігор Грондзаль, апарат придбали за кошти державного бюджету в сумі 11 млн грн в межах закупівель Міністерства охорони здоров’я.

"Червоноградська лікарня після проведення медичної реформи є багатопрофільним закладом охорони здоров’я другого рівня, для якого передбачена наявність ангіографа. Таких закладів в області є три – у Львові, у Дрогобичі та Червонограді. Тож плануємо законтрактуватися з НСЗУ для надання пакету медичних послуг пацієнтам з інфарктом. Раніше таких пацієнтів скеровували на обстеження до Львова. Тепер отримувати невідкладну допомогу на місці зможуть мешканці району з населенням майже 220 тисяч людей", - зазначав Ігор Грондзаль.

Почати обстеження на новому ангіографі зможуть через 5 місяців, оскільки використання апарату потребує отримання необхідних дозволів, а також встановити його має спеціальна монтажна бригада.

Як розповів міський голова Червонограда Андрій Залівський, отримання ангіографа є історичною подією, адже дозволить забезпечити повноцінне надання медичних послуг у лікарні.

"Зараз триває реконструкція другої черги Червоноградської лікарні у межах програми «Велике будівництво». Реконструкцію приймального відділення вже завершили, а в другій черзі завершують ремонтні роботи відділень діагностики та інтенсивної терапії. Встановлення ангіографа було необхідним для надання повного спектра медичних послуг, а укладення контракту з НСЗУ на лікування пацієнтів з інфарктом дозволить покращити матеріально-технічну базу закладу.

Дякуємо обласній владі та Мінохорони здоров’я за підтримку та сприяння у розбудові центральної лікарні району", - додав міський голова Червонограда Андрій Залівський.

Нагадаємо, нове приймальне відділення у Червоноградській міській лікарні відкрили у травні минулого року у межах програми Президента “Велике Будівництво”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ