Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Червоному Хресту поставили ультиматум негайно відвідати військовополонених в Оленівці

З такою вимогою народні обранці звернулись до організації після того, як МКЧХ проігнорував зустріч з українською делегацією на лінії розмежування.

Як повідомляє Медіацентр, вчора народні депутати України, представники Офісу Президента та посли Великої сімки планували провести зустріч з представниками Комітету Червоного Хреста на лінії розмежування.  Українська сторона висунула ультиматум, щоб протягом трьох днів Комітет відвідав українських військовополонених в Оленівці. Представники Червоного Хреста проігнорували зустріч. 

“Ми вимагаємо від МКЧХ виконати свої правові зобов’язання – відвідати Оленівку та інші місця утримання полонених та заручників та провести конференційне спілкування з нашими полоненими та заручниками, а також сприяв спілкуванню з родинами”, - наголосив народний депутат Денис Маслов. 

Народний депутат наголосив, що перед МКЧХ стоїть вимога - публічно оголосити, хто перешкоджає їм виконувати прямі обов’язки. Він додав, що наразі дещо змінилася риторика МКЧС, вони почали називати війну в Україні – міжнародним збройним конфліктом. Хоча раніше вказували, що це конфлікт.

Народна депутатка Олена Хоменко підкреслила, що Червоний Хрест має зв’язок з росією, щоб знайти необхідний алгоритм дій та виконати умови, які висуває Україна. 

“В ситуації, коли росія здійснює акт агресії проти України,  міжнародні організації мають перестати ховатись за протоколами, а робити більше. Парламент і Офіс Президента роблять все можливе для звільнення військовополонених, але нам потрібна підтримка міжнародних організацій.  Резолюція ПАРЄ чітко вказує,  що міжнародна спільнота повинна посилити свою роботу”, – сказала вона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ