Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Лубінець звернувся до ООН і Червоного Хреста з приводу відео розстрілу росіянами полоненого

Розстріл росіянами українського військовополоненого – це грубе порушення Женевських конвенцій!

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо відео ймовірного розстрілу росіянами українського військовополоненого.

Про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

"Розстріл росіянами українського військовополоненого – це грубе порушення Женевських конвенцій! Адже країна, яка бере у полон, має гарантувати збереження життя військовополоненим та відповідає за поводження з ними. Кожен такий розстріл потребує належного розслідування, а міжнародна спільнота не має мовчати на системні злочини окупантів", - наголосив він.

Саме тому, зазначив омбудсмен, за всіма фактами ймовірних вбивств українських військовополонених він повідомляє і направляє листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН.

За словами Лубінця, ці міжнародні організації мають змусити Росію дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права й фіксувати кожне порушення.

Як підкреслив Лубінець, це гібридна війна, і Росія навмисно розстрілює українських військовополонених та поширює такі відео в інформаційний простір, щоб залякати українців.

Але насправді вони лише показують своє істинне обличчя - обличчя терориста та вбивці, наголосив Лубінець.

"Водночас уся інформація завжди потребує детальної перевірки. Не варто довіряти всьому, що поширює ворог", - підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ