Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому краще довіряти хімчистку салону авто професіоналам

Під час експлуатації автомобіля неминуче з'являються різні забруднення в його салоні: накопичується бруд і пил, з'являються плями від пролитих напоїв, брудного взуття та перевезення тварин. Тому для кожного автовласника рано чи пізно настає час навести чистоту в салоні.

Можна робити це самостійно, але можна звернутися для хімчистки до професіоналів. Із допомогою фахівців детейлінг-центру DZigoraComplex спробуємо розібратися, чому другий варіант кращий та ефективніший.

Особливості хімчистки салону

Забруднюються з часом усі внутрішні частини салону: гумові килимки, килимове покриття, стеля, оббивка сидінь та дверей. Насамперед такий стан автомобіля небезпечний для здоров'я водія та пасажирів. Адже в оббивці накопичується пил, який може викликати алергічні реакції, та шкідливі мікроорганізми – причина інших захворювань. Естетичний вигляд теж страждає – колір оббивки темнішає, стає блідим.

Салон можна почистити кількома способами.

  • Паровий – найпопулярніший метод. У роботі використовується парогенератор, з якого під великим тиском виходить гаряча пара. Така чистка хороша завдяки глибокому проникненню в матеріал: добре очищуються плями, що в'їлися. Після парового очищення немає потреби використовувати додаткові сильнодіючі хімічні засоби. Ще однією перевагою вважається невисока вартість послуги, що також приваблює клієнтів. Але після обробки варто добре просушити салон, щоб не утворилася пліснява.
  • Наночистка – у процесі застосовуються новітні засоби. Вони не лише очищують поверхню від бруду, а й вкривають її захисним шаром. Після такого чищення поверхня повільніше забруднюється та вбирає пил. Популярність цього методу поступово набирає обертів, хоча його ціна вельми висока порівняно з іншими варіантами.
  • Сухе чищення – подобається автолюбителям своєю зручністю та практичністю. Салон висихає за кілька хвилин. У роботі використовуються спеціальні сучасні засоби, які не залишають вологих слідів. Цвіль після такої обробки певний час не утворюється; повільніше накопичується пил.
  • Традиційний спосіб (вологе прибирання) – найбюджетніший варіант чищення салону авто. Але після такої послуги салон довго сохне, може з'явитися конденсат на склі. А в зимовий час такий спосіб буде неефективним і навіть шкідливим: можуть замерзнути й пошкодитись гумові ущільнювачі дверей та інші елементи.

Переваги професійного чищення

Незважаючи на те, що послуга хімчистки автомобільного салону порівняно «молода», вона вже користується великою популярністю. Часи, коли автолюбителі були змушені самостійно чистити салон підручними засобами, вже минули: зараз можна звернутися до професіоналів у автосервіс. Фахівці проведуть очищення швидко та ефективно. Для автосервісів доступні якісні та різноманітні мийні засоби, які можна підібрати залежно від типу салону та ступеня забруднення; також у них є професійне обладнання та налагоджені на практиці технологічні процеси, тому ризик пошкодити салон практично відсутній.

У середньому фахівці в автосервісі почистять машину протягом п'яти годин (але термін може різнитися для різних типів покриття та способів чищення). А наприкінці роботи гарний сервіс ще й надасть гарантію якості виконаних процедур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ