Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому у Львівській міській раді розпалась група з питань бійців АТО

Сьогодні, 6 квітня, на сесії Львівської міської ради її секретар оголосив про вихід із міжфракційної групи з питань бійців АТО та їх сімей шістьох депутатів. Депутат «Народного контролю» Віталій Свінціцький, який очолював групу, вперше почув про таке рішення на сесії.

«Це дивно, адже претензій щодо організації роботи в групі не було, тому мотиви їхнього виходу мені невідомі», – сказав він.  

Депутат наголосив, що поважає думку своїх колег, але дивує закритість такого рішення. Віталій Свінціцький зазначив, що має кілька версій причини чому так сталося.

«Можливо, комусь заважала робота групи через її принципову позицію. Ми, часто  в активних дискусіях, але напрацьовували дуже потрібні для бійців програми та рішення», – сказав він.

Свінціцький припустив, що причина може бути у певних особистих амбіціях депутатів.

«Я не знаю, хто був ініціатором розпаду групи, але причиною можуть бути керівні амбіції. Але у такому випадку варто було б просто про це повідомити. Для мене головування у групі – не головне і не самоціль. Не виключаю, що контекст і цього рішення може бути значно ширшим, мати політичний присмак. Однак це лише версії і мої міркування», – сказав Віталій Свінціцький.

Він подякував колегам, які вийшли з групи за працю і нагадав, що лише він та депутат Уляна Пак залишилися у групі.

«Формально група розпалась, але ми з Уляною надалі будемо працювати на благо наших воїнів. Я дякую Уляні Пак за принципову і тверду позицію. У нашій розмові вона підтвердилася намір працювати разом і надалі. Ми не бавимося у політику. Політичні ігри та чиїсь амбіції нам не цікаві. Наша мета – допомагати нашим бійцям», – наголосив Віталій Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ