Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чорногорія заборонила в'їзд 149 росіянам, причетним до анексії Криму

Влада Чорногорії закрила в'їзд на територію країни для 149 громадян Росії і України, пов'язаних з анексією Криму і збройним конфліктом на Донбасі, повідомили балканські ЗМІ.

5 червня країна стане 29-м членом блоку НАТО.

До "чорного списку", зокрема, потрапили віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, директор Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін і керівник Чечні Рамзан Кадиров.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в п'ятницю заявив, що в Кремлі нічого не знають про ухвалені Чорногорією обмежувальні заходи, повідомило з Москви агентство Інтерфакс.

Напередодні ЗМІ повідомили про заборону на в'їзд в Росію для значної частини чорногорської політичної еліти, включаючи прем'єр-міністра Душко Марковича і спікера парламенту Івана Брайовіча. Перед цим стало відомо про видворення з Росії представника Демократичної партії соціалістів Міодрага Вуковича.

Відносини між Москвою і Підгорицею погіршилися після приєднання Чорногорії до антиросійських санкцій ЄС і на тлі інтеграції країни в НАТО, яка завершується на початку червня.

Москва досі не встановила контакт з новим урядом Чорногорії, сформованим після виборів 2016 року, які супроводжувалися заявою властей про спробу державного перевороту за участю проросійських політиків.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ