Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чотири нові автобуси передали для діток з особливими освітніми потребами області

Сьогодні, 20 грудня, відбулося вручення чотирьох шкільних автобусів зі спеціальним обладнанням.

Ключі від транспортних засобів для потреб інклюзивно-ресурсних центрів Пустомитівського  та Сокальського районів Львівської області, а також міста Львова урочисто вручив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації  Іван Собко.

«Сьогодні ми передали автобуси на баланс ще 4 освітнім закладам. Департамент освіти на науки Львівської обласної державної адміністрації провів торги. Відтак, за підсумками – вартість одного автобуса склала 2 млн 37 тис гривень. Ми констатуємо, що маємо приділяти сьогодні набагато більше уваги дітям, зокрема тим, які мають особливі освітні потреби. Такі автобуси дозволять залучати їх до ширших можливостей і набувати нових навиків, вмінь», - зазначив Іван Собко.

Автобуси придбали  за кошти державного бюджету у співфінансуванні  з місцевим бюджетом. З місцевих бюджетів Сокальської та Пустомитівської районних рад виділено по 210 тис грн,  з бюджету м. Львова – 1 млн 26 тис грн.

Шкільний автобус зі спеціальним обладнанням підвозитиме дітей з обмеженою здатністю до пересування та дітей з особливими освітніми потребами  при організації заходів, спрямованих на соціалізацію та формування гармонійного світогляду кожної дитини. 

Цей транспорт використовуватиметься  для обслуговування інклюзивно-ресурсного центру, при виконанні основних завдань ІРЦ, а саме:

  • здійснення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини за місцем проживання дитини;
  • сприяння надання методичної та консультативної допомоги учасникам команд психолого-педагогічного супроводу в закладах  дошкільної і загальної середньої освіти;
  • надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

«Львівщина цьогоріч на освіту отримала 340 млн гривень субвенцій з бюджетів різних рівнів: державного, обласного та місцевого. Це величезні кошти, які були втілені та реалізовані в освітньому просторі та середовищі. Цього року, як ніколи, ми покращили стан освітнього середовища наших закладів освіти області. Це один із прикладів ефективного використання державної субвенції. Ми сьогодні завершуємо придбання транспортних засобів для інклюзивно-ресурсних центрів», - додав т.в.о. директора департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ