Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чубаров підтримав ініціативу блокувати російський вантажний транспорт

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтримав у суботу громадянську ініціативу в низці областей блокувати російський вантажний транспорт.

Як написав він у фейсбуці, блокування транзиту вантажного транспорту, що належить юридичним та фізичним особам із Росії, а також іншого транспорту, що перевозить вантажі російських компаній чи на адресу російських компаній, на території Закарпатської, Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької і Житомирської областей – це «цілком відповідальна позиція громадянського суспільства України» у відповідь на заборони Росії щодо транзиту товарів із України через російську територію, запроваджені на початку року.

«Видається важливим вести переговори з активістами громадянського суспільства Білорусі, Латвії, Литви, Естонії про те, щоб і вони організовували такі акції на території своїх держав», – додав Чубаров.

«Росія, що окупувала Крим і розв’язала війну на сході України, має бути повністю ізольована від цивілізованого світу доти, доки останній російський солдат не залишить територію незалежної України в її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом», – наголосив голова Меджлісу.

Протягом останніх кількох днів у кількох областях України почав поширюватися громадянський рух за блокування транзиту російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ