Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий наказ Мінінфраструктури виводить з ринку перевезень всі автобуси Львова

28 серпня Міністерство юстиції зареєструвало новий наказ Міністерства інфраструктури щодо використання автобусів за видами сполучень.
На маршрути Львова з понеділка вийдуть нові МАЗи. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Зокрема в наказі №688 від 24.07.2024, зазначені параметри пасажиромісткості, комфортності, технічних та екологічних показників для автобусів, які курсують на різних типах маршрутів громадського транспорту в Україні.

Відповідно, використання автобусів за видами сполучення та протяжністю маршрутів визначається з урахуванням особливостей конструкції автобусів щодо безпечності та комфортності перевезення пасажирів і забезпечення належних умов поїздки. Зокрема, для автобусів, які курсують на міських маршрутах встановлено обов'язкову наявність:

  • кондиціювання повітря в салоні;
  • зовнішні звукові інформатори номера та кінцевих зупинок маршруту, текстові та звукові системи у салоні для оголошення зупинок;
  • одна з дверей обладнані відкидним посадковим пристроєм;
  • низька підлога (підлога за відсутності сходинок).

А також клас екологічності не нижче Євро 3.

Зазначимо, ці вимоги є обов'язковими для організаторів перевезень на автобусних маршрутах загального користування, визначених відповідно до вимог статті 7 Закону України "Про автомобільний транспорт".

Зважаючи на наказ Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, жоден з автобусів, які станом на сьогодні, 3 вересня 2024 року, курсують на міських маршрутах Львова, не відповідають даним вимогам. Відповідно їх власники не зможуть брати участь в нових конкурсах на перевезення на території Львівської МТГ після завершення чинних угод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ