Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чужі тут не охороняють?

Чи нав’язуть львівським освітянам «свою» охоронну фірму.
Ілюстративне фото

Навчальні заклади Львова продовжують активно облаштовувати камерами відеоспостереження та сигнальними кнопками.

Водночас, як стало відомо журналісту Гал-інфо, освітянам імовірно нав’язують послуги заздалегідь обраної охоронної компанії. Ми спробували перевірити дану інформацію.

Спочатку був наказ Зоряни Довганик

Засоби відеоспостереження замість сторожів найближчим часом, зокрема, мають з’явитися у низці навчальних закладів Галицького та Франківського районів Львова.

Впровадження системи відеонагляду відбуватиметься згідно наказу, який кілька тижнів тому підписала начальник управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Зоряна Довганик. Йдеться про документ від 29 січня 2020 року за №44 р «Про затвердження переліку закладів загальної середньої освіти м. Львова, які будуть забезпечені системою відеонагляду».

Даним наказом п. Довганик наказала начальнику відділу освіти Галицького та Франківського районів, керівникам закладів м. Львова відповідно до наданих повноважень укласти договори щодо забезпечення системою відеонагляду. Керівникам навчальних закладів також було наказано: «вивести зі штатного розпису навчального закладу посаду сторожа», а «про наступне вивільнення працівників персонально попередити не пізніше ніж за два місяці».

Водночас від керівників кількох навчальних закладів Львова вдалося почути, що окрім цього розпорядження, начебто була неофіційна вказівка: договори про забезпечення відеонаглядом укладати із Агенством економічної безпеки «Ефорт» (яке знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Героїв УПА, 72).

Фірма «з орбіти» Віталія Антонова?

На сайті даної охоронної компанії, зокрема, вказано, що агентство «Ефорт» входить до складу Української федерації професіоналів безпеки, яка є чинним членом Європейського клубу спілок безпеки (ESBOC). І що в числі об'єктів, що охороняються агентством (а загалом, як вдалося дізнатися з інших ресурсів, їх майже 3,5 тис.): 12 нафтобаз, 38 заправних станцій, 87 кредитно-фінансових установ.

Як свідчать дані реєстрів, йдеться про ТзОВ «Агентство економічної безпеки «Ефорт», що було зареєстровано 28.11.2002 року та основним видом діяльності якого є діяльність приватних охоронних служб.

Директором товариства вказаний Олександр Храмов, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) - Василь Федорів, Наталія Бондарчук, Віктор Вінтоняк, Анатолій Гурський, Іван Коцьо, Богдан Куспісь, Ігор Таранський, Ігор Фрезюк. У числі засновників ТзОВ «Агентство економічної безпеки «Ефорт» – ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив», ТзОВ «Укрсервіс», ТзОВ «Фінансова компанія «Декра».

Аби було відразу зрозуміло, «хто стоїть» за ТзОВ «Агентство економічної безпеки «Ефорт», яке, як було вказано вище, охороняє у тому числі нафтобази та заправні станції, звернемо увагу на повідомлення у мережі Інтернет щодо будівництва у Львові 7-поверхового готелю на вул. Героїв УПА..

Дану інформацію ЗМІ розповсюдили наприкінці минулого року. Стосувалася вона будівництва готелю на вул. Героїв УПА, 72 фірмою власника мережі заправок «ОККО» Віталія Антонова (відповідні містобудівні умови та обмеження були погоджені під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради 27 грудня ТзОВ "Хотел бізнес Девелопмент").

За даними порталу YouControl, як повідомляли ЗМІ, ТзОВ "Хотел бізнес Девелопмент" зареєстроване з 2016 року у Львові, займається діяльністю готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Керівником фірми є Євген Зінов'єв, а власниками: Богдан Куспісь, Ігор Таранський, Анатолій Гурський, Іван Коцьо, львівські фірми ТзОВ "Компанія з управління активами "Актив" та ТзОВ "Технопарк ЛЗТА" (власниками цієї компанії є львівський бізнесмен Віталій Антонов та кіпрська фірма "Сарубас Лімітед").

Невже інформація про «свою» охоронну фірму достовірна?

Аби перевірити інформацію від освітян (про те, що їм нав’язують послуги заздалегідь обраної охоронної компанії), ми проаналізували минулорічні відомості про державні закупівлі послуг з охорони приміщень низкою навчальних закладів Львова.

З’ясувалося, зокрема, що починаючи із минулого року львівські школи, гімназії, ліцеї, відділи освіти за результатами допорогових закупівель активно укладали договори із дочірніми підприємтствами «Ефорт-Гарант», «Ефорт-Гарант-17», «Ефорт-Гарант-18», «Ефорт-Гарант-21»

До прикладу, між навчальними закладами Львова та дочірнім підприємством «Ефорт-Гарант-21» упродовж 2019- початок 2020 року було укладено 13 угод про надання послуг на суму 1,1 млн. грн. Зазначимо: це лишень відомості про угоди з одним дочірнім підприємством.

За даними YouControl, керівником «Ефорт-Гарант-21» є Віктор Пантюшев, засновником – ПП «Ефорт-Гарант», кінцевим бенефіціарним власником - Наталія Демінська. Адреса: компанії: м.Львів, вул Героїв УПА, 72.

Такою ж самою є адреса дочірніх підприємтств «Ефорт-Гарант», «Ефорт-Гарант-17», «Ефорт-Гарант-18».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ