Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи може черепиця бути гнучкою?

Чи може черепиця бути гнучкою?

Якщо для зведення даху будівлі проєктом передбачалася бітумна черепиця — ціна у Вінниці може бути різною в залежності від того, де саме ви будете замовляти продукцію. Проте, навіть купуючи матеріал у перевірених інтернет-магазинах (на кшталт інтернет-магазину будматеріалів «Лідер»), варто заздалегідь розібратися, що саме вам потрібно — і чи дійсно гнучка черепиця буде оптимальним рішенням.

Структура еластичного матеріалу

Ідея створення матеріалу, який би зовні нагадував звичайну черепицю, виникла доволі давно. Але популярність на ринку здобула лише так звана бітумна черепиця — завдяки своїм декоративним та функціональним властивостям. Ці властивості зумовлені перш за все продуманою структурою черепиці та використанням якісних матеріалів:

  1. В якості основи використовується полотно зі склотканини чи аналогічного матеріалу. Воно добре витримує навантаження, а ще — забезпечує гарну адгезію з просоченням.
  2. Просочення — модифікований або окислений бітум. Бітум сам по собі повністю не полімеризується доволі довго, а от окисленні чи модифікація дозоляють стабілізувати структуру матеріалу. Результат — щільна маса добре переносить як високі, так і низькі температури, та не пропускає вологу.
  3. Нижня частина вкривається клейовою сумішшю, яка довго не висихає, оскільки має захисту плівку. При монтажі клей активується нагріванням, і тому забезпечує щільне прилягання основи до обрешітки.
  4. Зовнішній шар — мінеральний фарбований гранулят. Він не лише відповідає за декоративний потенціал бітумної черепиці, а й забезпечує додатковий механічний захист, адже виробляється з матеріалів з високою міцністю.

Чи є переваги у бітумної черепиці?

Класичну черепицю обирали за її дизайн, високу міцність та волгостійкість. Тож чи може гнучка черепиця хоч частково конкурувати в цьому сегменті? Так — причому більш ніж упевнено:

  • За показниками вологостійкості бітумна черепиця є одним з кращих у своєму класі матеріалів. Якщо дотримуватися правил монтажу, то покрівля буде надійно захищена від просочування вологи навіть під час сильної зливи.
  • Термостійкість — достатня і для літа, і для морозної зими. Матеріал не розтріскується і не деформується під прямими сонячними променями.
  • Механічна міцність бітумної черепиці теж висока. Матеріал добре витримує навантаження його важко розірвати або проколоти. Крім того завдяки властивостям бітуму навіть розрізи та проколи за умови невеликої площі не завжди спричиняють протікання (а за потреби їх можна легко залатати).

До решти переваг бітумної черепиці належать стильний дизайн, різноманітність кольорів та відтінків, простота монтажу та можливість закріплення на поверхнях будь-якої форми. Дах з бітумної черепиці монтується доволі швидко — при цьому він не пропускає вологу десятиліттями і не потребує систематичного ремонту чи оновлення.

За потреби придбати бітумну черепицю чи інші покрівельні матеріали ви можете в інтернет-магазині «Лідер» (Вінниця).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ