Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Чи обміняють українців Сенцова і Сущенко на росіян Баранова і Одинцова

Громадян України Романа Сущенко та Олега Сенцова, першого з яких заарештовано, а другого засуджено в Росії, можуть обміняти на колишніх українських військовослужбовців, росіян Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених українським судом за держзраду і дезертирство. Про це пише INSIDER.

Про це повідомили в офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської телеканалу "Прямий", передає "Інтерфакс".

"Україна готується до обміну політв'язнів Сенцова і Сущенко на кримських дезертирів Баранова і Одинцова, яких в Україні засудили до 13 і 14 років позбавлення волі відповідно", - повідомили в офісі.

Одинцов і Баранов в 2014 році перейшли служити в російську армію. Вони були затримані співробітниками Служби безпеки України від 20 листопада 2016 року поблизу пункту пропуску "Чонгар" на кордоні з Кримом, їх заарештували і звинуватили в дезертирстві і державній зраді. 8 грудня 2016 року Слідчий комітет РФ пред'явив двом громадянам України заочне звинувачення в пособництві у викраденні російських військовослужбовців.

Дарницький райсуд Києва 6 лютого засудив Одинцова до 14 років позбавлення волі, а Подільський райсуд Києва через два дня призначив Баранову 13 років позбавлення волі. Обидва вони провину не визнали. Захист колишніх військовослужбовців готується оскаржити вироки.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. Він був визнаний винним у створенні на території півострова терористичного співтовариства. Влада України неодноразово називали справу Сенцова політично мотивованою.

Про затримання українського журналіста Сущенко за "проведення шпигунської акції" в Москві ФСБ повідомило 3 жовтня 2016 року. Йому пред'явлено звинувачення в шпигунстві (ст.276 КК РФ), свою вину він заперечує. Арешт журналіста продовжений до 30 березня.

theinsider.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ