Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Здоров'я

Чи потрібна "Медичну карту дитини" при прийнятті дитини до школи ?

Якщо ви прийшли до школи, а від вас вимагають «Медичну карту дитини» (форма № 026/о) - документ на купу сторінок, що заповнювався від руки медиками та зберігався у школі, скажіть, що його скасували. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Як зазначила Супрун, цей документ ще від березня 2018 року більше не потрібен для прийняття дитини до школи, проте досі у деяких навчальних закладах його продовжують вимагати за звичкою.

"Тож нагадую освітянам, батькам та медикам - «Медична карта дитини» більше не потрібна!

Зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах суперечить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого сімейного лікаря або педіатра, та отримати стандартні довідки:

Довідка форми № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду»

Ваш педіатр чи сімейний лікар видасть цю довідку після огляду дитини.

У довідці для школи лікар зазначає:

  • прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать;
  • місце проживання дитини, телефон батьків;
  • найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас;
  • дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного);
  • висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис);
  • групу для занять фізичною культурою;
  • рекомендації.

За необхідності лікар може направити дитину на вакцинацію, базові аналізи чи до вузьких спеціалістів.

Довідка форми № 063/о «Карта профілактичних щеплень»

Вона містить інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб", - зокрема зазначила Уляна Супрун.

Наголосимо, профілактичний візит до вашого лікаря - чудова нагода проконсультуватись щодо профілактики хвороб у школі, фізичного навантаження та здорового харчування. Усі послуги у педіатра чи сімейного лікаря, з яким ви підписали декларацію для дитини, - безоплатні для вас, їх оплачує НСЗУ Національна служба здоров'я України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ