Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи зможе СК «Дніпро-1» виграти чемпіонат України з футболу

Незважаючи на всі складнощі, через які проходить Україна та український футбол, Прем'єр-Ліга продовжується і цього сезону дарує нам багато несподіванок.

Навряд чи хтось міг серйозно припустити, що в момент виходу чемпіонату на зимову перерву, у ранзі лідера не буде ні донецького «Шахтаря», ні київського «Динамо». На превеликий подив, на першому місці після 15 турів розташовується СК «Дніпро-1», який проводить фантастичний сезон. Крім того, команда забезпечила собі «євровесну» та представить Україну в раунді плей-офф Ліги Конференцій.

Букмекери приймають ставки на те, чи зможе команда Олександра Кучера здобути золоті медалі у сезоні 2022-2023. Якщо ви любите ставки, радимо дізнатися, як завантажити Parimatch, щоб ставити в надійній букмекерській конторі. Розглянемо шанси СК "Дніпро-1" на завоювання чемпіонського титулу.

Робота СК «Дніпро-1» на трансферному ринку в міжсезоння

У порівнянні з минулим сезоном команда дуже сильно змінилася. СК «Дніпро-1» — це єдина команда, яка провела потужне «трансферне вікно» з покупкою багатьох сильних футболістів, у тому числі й іноземних.

Яніс Амаш (Боавішта)

Лівий захисник португальської Боавішти відразу ж завоював місце у стартовому складі команди і почав доводити, чому на нього звернули свій погляд скаути клубу з Дніпра. Це 23-річний алжирець, контракт якого був викуплений за 1 мільйон євро, який раніше виступав за такі клуби як «Ніцца» та «Ред Стар». Контракт захисника підписано до 2026 року.

Макс Валеф (Форталєза)

Незважаючи на той факт, що з воротарями у СК «Дніпро-1» проблем минулого сезону не було, після відходу Валентина Кожокару до «Фейєнорду», вакансія стала відкритою. Скаути команди швидко знайшли заміну румунського голкіпера в особі Макса Валефа із «Форталези». Контракт із воротарем підписано до 2024 року, всю кар'єру він провів у Бразилії, тому переїзд в Україну – справжній сміливий вчинок та виклик для воротаря.

Домінго Бланко (Індепендьєнте)

Мабуть, цей трансфер можна вважати найгучнішим. 27-річний центральний півзахисник із Аргентини покликаний суттєво покращити справи клубу в атаці. Контракт вибухового півзахисника підписано до 2025 року. Раніше Домінго виступав виключно за аргентинські клуби. Поточна вартість згідно з порталом Трансфермаркт становить 2 мільйони євро.

Артем Громов (Зоря Луганськ)

Артем Громов – якісний український атакуючий гравець, який добре відомий уболівальникам за виступами за «Ворсклу», київське «Динамо» та «Зорю» з Луганська. Договір із Громовим було підписано на 1 рік. Гравець відразу ж чудово влився до складу і зробив свій внесок у успіхи команди.

Габріель Гомес (Інтер де Мінас)

Орендований бразильський захисник на даний момент провів загалом за половину сезону всього 208 хвилин, тому якось оцінювати його гру складно. Раніше футболіст виступав виключно за бразильські команди нижчих дивізіонів. Оренда до кінця сезону.

Еміліано Пуріта (Волос)

Ще одне потужне посилення – аргентинський правий захисник Еміліано Пуріта, з яким було підписано контракт до 2025 року. Незважаючи на всі перспективи футболіста та видані аванси, він отримав травму у своєму першому матчі та на даний момент до кінця першого кола на полі у футболці СК «Дніпро-1» не з'являвся.

Посилення із харківського «Металіста»

Дніпровський клуб суттєво посилив свій склад групою гравців із харківського металіста, багато з яких зробили свій великий внесок у успіхи команди у першій половині чемпіонату. На правах вільного агента до СК «Дніпро-1» перейшов опорний півзахисник Руслан Бабенко, правий півзахисник Владімі Танчик, лівий захисник Сергій Горбунов, центральний захисник Едуард Сарапій, а також півзахисник, вихованець ліонського «Олімпіка» Фарес Балулі.

Шанси СК «Дніпро-1» на перемогу в УПЛ у сезоні 2022-2023

Зимовим чемпіонів для багатьох уболівальників та експертів несподівано став СК «Дніпро-1», який набрав 35 очок після 14 проведених зустрічей, має у своєму активі 11 перемог, а також 2 нічиї та 1 поразку. Різниця забитих та пропущених м'ячів команди складає 31:10. На даний момент відрив СК «Дніпро-1» від найближчого переслідувача донецького «Шахтаря» складає 5 очок, при тому, що у команди Ігора Йовічевича є одна гра в запасі. На третій позиції розташовується київське «Динамо», проте кияни зіграли на 1 гру більше, ніж «Дніпро-1» та на дві більше, ніж «Шахтар».

СК «Дніпро-1» має потужний підбір гравців, у тому числі найкращий бомбардир УПЛ Артем Довбик, який має у своєму активі 11 забитих м'ячів і 1 гольову передачу в 14 турах. Також Артем став найкращим бомбардиром групового раунду Ліги Конференцій. Зараз на цього нападника полюють багато європейських клубів. Також потужний сезон видає Олександр Пихаленок (5 голів + 5 передач) та Олексій Гуцуляк (4 голи + 4 передачі) та Яніс Амаш (2 голи та 4 передачі).

Якщо СК «Дніпро-1» зможе зберегти поточний склад і той настрій, який був у команди в першому колі, можна не сумніватися, що ця команда нарешті здобуде золоті медалі української футбольної першості. Друге коло обіцяє бути цікавим та «Дніпро» увійде до нього в ранзі фаворитів!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ