Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Махінації з майном громади Львова: продане записане як орендоване

Сьогодні, 10 листопада, під час засідання сесії Львівськоі міської ради голова фракції Українська галицька партія Тарас Чолій звернувся до міського голови Лвова Андрія Садового щодо публічного доступу до інформації про комунальне майно Львова. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Він розповів, що з метою аналізу ситуації навколо майна, що належить громаді міста Львова, надіслав депутатський запит, на який управління комунальної власності надало перелік чинних договорів оренди у вигляді таблиць по районах, у яких тривало нарахування орендної плати, згідно з базою даних нарахування орендних платежів станом на 20.06.2015р. 

За словами депутата, під час перевірки у 2016 р. цільового використання приміщень комунальними підприємствами у центральній частині міста з’ясувалось, що частина приміщень, зазначених в інформації управління комунальної власності, насправді, вже не належать місту і є проданими. 

"З метою перевірки попередньої інформації я надіслав повторний запит про надання такої ж інформації, але станом на 01.10.2016р. На підставі свіжих даних від управління комунальної власності, я ще раз дослідив ситуацію по декількох ЛКП, і моя підозра підтвердилася: на мій повторний депутатський запит управління надало також недостовірну інформацію. 

Так, приміщення за адресами пр. Свободи,49, вул. Вірменська,4, вул. Дорошенка,28 вже не є в комунальній власності, хоча в офіційній інформації управління комунальної власності зазначені як службові приміщення ЛКП «Айсберг». 

Те саме стосується приміщень за адресою вул. Фредра,6, які давно викуплені колишніми депутатами від БЮТ Андрієм Шкілем та Олегом Породком, однак досі числяться за ЛКП «Княже місто». Аналогічно з приміщеннями, які, за інформацією управління комунальної власності, числяться за ЛКП «Каменяр-Центр».

 Рішенням виконавчого комітету від 23.11.2012 р. №803, житлові будинки, які були на балансі цього підприємства, та всю дебіторську заборгованість передано ЛКП «Айсберг» та ЛКП «Цитадель-центр». Самого ж ЛКП «Каменяр-Центр» нема в переліку комунальних підприємств Галицького району на сайті міської ради і, за непідтвердженою інформацією, будучи неліквідованим і не володіючи жодним майном, це ЛКП подає в ДФС нульову звітність. Не важко здогадатися, що й самі приміщення ЛКП «Каменяр-Центр» (а це 12 адрес), на які були договори оренди з управлінням комунальної власності, знайшли нового орендаря, а можливо, і власника. По двох адресах (вул. Війтовича,12 та вул. Війтовича,14 ЛКП «Цитадель-центр» підтвердило приймання приміщень ЛКП «Каменяр-Центр» в користування)", - зазначив Тарас Чолій.

Враховуючи наведені факти халатності управління комунальної власності, депутат вимагає вжити заходів, щоб громада міста Львова отримала можливість вільного доступу через сайт управління комунальної власності до інформації про все майно, яке належить громаді міста Львова.

Також він просить вжити заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників управління комунальної власності за надання недостовірної інформації депутату Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ