Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чистки в Туреччині поширились на дослідників і діячів спорту

Поліція Туреччини провела обшук та затримала багато людей в Раді наукових і технічних досліджень. Більше ста осіб відсторонили від роботи у федерації футболу країни.

В рамках розслідування щодо можливих прихильників спроби держаного перевороту в Туреччині поліція провела обшуки в приміщеннях національної організації з питань науки та досліджень в середу, 3 серпня. Про це повідомила інформагенція Reuters з посиланням на турецький телеканал NTV.

Під час рейду в офісі Ради наукових і технічних досліджень Туреччини (TÜBITAK) в північно-західній провінції Коджаелі було затримано багато людей. Точна кількість затриманих осіб поки невідома. Як повідомляється на сайті організації, TÜBITAK фінансує науково-дослідницькі проекти в університетах та приватному секторі. Загалом з радою співпрацюють понад 1500 науковців.

Крім того, 2 серпня більше 100 осіб були відсторонені від роботи в Федерації футболу Туреччини (TFF). Серед них рефері та оглядачі. Про це повідомило місцеве видання Hürriyet Daily News.

Раніше в Туреччині чистки зачепили освітню галузь: були звільнені тисячі ректорів, деканів, викладачів та вчителів. А 20 липня Рада вищої освіти Туреччини заборонила вченим робочі поїздки за кордон і закликала тих, хто перебуває за кордоном швидко повернутися додому. У зв'язку з цим у німецькій правозахисній організації Pro Asyl вважають, що багато представників турецької інтелігенції та науковців будуть шукати притулку від репресій за кордоном.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ