Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

COVID-19: В районі проведення ООС вакцинували майже 10,5 тис. військовослужбовців

Фото - прес-центр ООС.
Фото - прес-центр ООС.
Фото - прес-центр ООС.
Фото - прес-центр ООС.
Фото - прес-центр ООС.
Фото - прес-центр ООС.
1/3
Станом на 22 березня проведено вакцинацію понад 10 400 військовослужбовців, які залучені до складу ООС, із них 884 – медичні працівники військових частин. Про це інформує прес-центр ООС.

За минулу добу в районі проведення ООС провакциновано було майже 1000 військовослужбовців, з них 46 – медичні працівники військових частин.

У медичній службі ООС наголосили, що післявакцинальних ускладнень у військових не відмічалось.

Інформація щодо кількості вакцинованих за добу військовослужбовців та залишок вакцини щоденно передається до Міністерства охорони здоров’я України для здійснення загального моніторингу охоплення вакцинацією від COVID-19 в Україні.

Для проведення кампанії з вакцинації особового складу Збройних Сил України, який виконує бойові (спеціальні) завдання у складі операції Об’єднаних сил від COVID-19 підготовлено 10 бригад з вакцинації у складі: двох лікарів (один із них анестезіолог) та медичної сестри, які пройшли спеціальну підготовку та володіють правилами організації і технікою проведення щеплень, а також навичками надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій/ускладнень.

Кожна бригада з вакцинації оснащена засобами індивідуального захисту, термосумками з холодовими елементами для перевезення вакцин і проведення вакцинальної сесії, протишоковими укладками та забезпечена реанімобілем для надання невідкладної допомоги у випадку післявакцинальних реакцій/ускладнень і негайної евакуації військовослужбовця до закладу охорони здоров’я Міністерства оборони України.

За кожним військовослужбовцем після проведення щеплення здійснюється медичне спостереження протягом 30 хвилин.

Щеплення проводяться на тимчасових пунктах щеплень, розгорнутих на базі військових мобільних госпіталів, цивільних лікарень, де знаходяться військові лікарсько-сестринські бригади та медичних підрозділів військових частин.

У кожній військовій частині (закладі) організовано проведення широкої санітарно-освітньої роботи серед усіх категорій військовослужбовців щодо необхідності проведення та наслідки відмови від вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19; про можливі реакції на вакцину і терміни, в які вони можуть виникнути; а також про симптоми, при яких потрібно терміново звертатися за медичною допомогою.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, в Україні стартував другий етап вакцинації від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ