Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

CША ввели санкції проти ПВК "Вагнер", представників Міноборони і розвідки РФ

Сполучені Штати ввели персональні санкції проти 33 фізичних та юридичних осіб з Росії, пов'язаних із оборонним комплексом та розвідкою.

Про це заявив під час спеціального телефонного брифінгу офіційний представник Державного департаменту США, повідомляє "Укрінформ".

"Частина цього додаткового списку стосується російського оборонного сектору", - зауважив представник американського дипломатичного відомства, ім'я якого не називається.

Він уточнив, що до цієї частини належить лише три прізвища.

"Основна частина сьогоднішнього додаткового списку стосується осіб, діяльність яких пов'язується з розвідувальним сектором Росії", - зазначив представник Держдепу.

За його словами, санкції пов'язані, зокрема, з втручанням Росії у вибори в США та Актом протидії противникам Америки через санкції (CAATSA).

Згідно із законом CAATSA, ухваленим в 2017 році, США вводитиме санкції за співпрацю з людьми та організаціями із відповідного списку.

Наразі у ньому 72 особи і компанії.

У список додали ПВК "Вагнер", "Агентство інтернет-досліджень" (або ж російська "фабрика тролів"), компанії друга Володимира Путіна Євгена Пригожина "Конкорд менеджмент і консалтинг" і "Конкорд кейтеринг" та сам Євген Пригожин, ймовірних співробітників "фабрики тролів" і співробітників ГРУ, яких США звинувачують у втручанні у вибори президента.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав указ, що дає додаткові інструменти для імплементації чинних проти Росії санкцій.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ