Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Данілов анонсував появу в Україні посади кібердипломата

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що в зв'язку зі швидким розвитком технологій у світі в Україні можуть створити посаду кібердипломата.
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов

Про це посадовець повідомив на відкритті Київського міжнародного форуму з кібербезпеки 2024: "Стійкість під час кібервійни".

Данілов зазначив, що Україна "перейшла в тотальну цифровізацію, яку треба зараз обов'язково захищати, і нині у світі йде великий рух в цьому напрямку, і вже велика кількість держав має кібердипломатів".

"У нашій країні так само скоро з'явиться, я думаю, обов'язково така посада — кібердипломата, тому що це дуже-дуже важливий напрямок боротьби за світло в цьому світі", — підкреслив секретар РНБО.

Довідка. Кібердипломатія — це дипломатія у кіберпросторі або використання дипломатичних ресурсів і виконання дипломатичних функцій для захисту національних інтересів у кіберпросторі.

Ці інтереси зазвичай виявляються в національних стратегіях кіберпростору або кібербезпеки. Кібердипломатія охоплює кібербезпеку, кіберзлочинність, зміцнення довіри, свободу Інтернету та управління Інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ