Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Данілов: Союз України з Британією та Польщею має бути створений якнайшвидше

Секретар РНБО Олексій Данілов є прихильником якнайшвидшого формування союзу Велика Британія-Польща-Україна. Крім того, такий союз має бути максимально розширений.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Це питання, мабуть, більше до президента нашої країни, який безпосередньо веде і відповідає, згідно з нашою Конституцією, за міжнародні справи та за військові справи. Я прихильник того, щоб цей союз був якомога швидше. Більше того, я вважаю, що він має бути ще максимально розширений і не обмежиться цими трьома країнами", – зазначив Данілов.

Секретар РНБО висловив задоволення тим, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон залишився на своїй посаді після голосування щодо вотуму недовіри та відзначив, що той підтримував Україну в найважчі часи.

«Він залишається працювати на тій посаді, на якій він сьогодні є. Це справжній друг нашої країни, який у найважчі часи підтримував нашу країну, підтримував нашого президента", – додав секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Борис Джонсон отримав вотум довіри депутатами-торі з 211 голосами проти 148 та залишився на посаді прем’єр-міністра Великої Британії. голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду було спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю Джонсона. Також його оштрафували за святкування свого дня народження в будівлі Офісу прем’єра на Даунінг-стріт 10 у червні того ж року. Джонсон публічно вибачився за цей скандал, але відмовився залишати посаду. Джонсон очолює британський уряд із 24 липня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ