Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Давидівську ОТГ змусили ліквідувати неконтрольовані сміттєзвалища

За зверненням ГО “Комітет екологічного порятунку України” Державна екологічна інспекція України зобов’язала Давидівську ОТГ повністю знищити відходи.

30 вересня громадська організація подала звернення до Державної екологічної інспекції у Львівській області стосовно виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ побутових відходів, на що інспекція досить швидко відреагувала та підтвердила порушення з боку Давидівської сільської ради та Бібрської ТГ.

Як повідомила Державна екологічна інспекція України в листі щодо розгляду звернення, відповідно до статей 30,33 Закону України “Про місцеве самоврядування” і статті 40 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” - організація благоустрою та контроль у цій сфері населених пунктів здійснюється міськими, сільськими і селищними радами та їх виконавчими органами. З цих причин інспекція скерувала до місцевих органів влади звернення для розгляду та належного реагування на проблему. 

Інспекція зобов’язує органи місцевого самоврядування забезпечити ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ і відходів. А в  разі не вжиття належних заходів, буде здійснено позаплановий захід державного контролю та прийнято рішення про адміністративну відповідальність посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до законодавства. 

Як повідомляло Гал-інфо раніше, екологи побачили неабияку бездіяльність керівництва щодо п’яти несанкціонованих сміттєзвалищ на території Давидівської ОТГ. Пізніше активісти виявили сміття ще й на території Бібрської ТГ. 

Давидівська сільська рада: 

с. Горішній по вул. Вернадського

с. Кротошин

м. Давидів, вул. Івасюка

с. Відники

с. Звенигород (під залишками замку-форту)

Бібрська ТГ: 

м. Бібрка (позаду Бібрської районної лікарні)

с. Великі Глібовичі

 

Як тоді зазначали екологи, стихійні звалища - ділянки землі, на яких безконтрольно зберігаються побутові, а іноді й будівельні та інші відходи - є середовищем для розмноження комах та гризунів, адже жоден із таких самовільно створених пунктів скидання відходів не обладнаний відповідним чином. Усі ці істоти є збудниками та переносниками різних інфекційних захворювань, таких як лептоспіроз, сказ, енцефаліт, чума, тд і можуть заподіяти людям тотальну шкоду. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ