Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР перевіряє можливу причетність правоохоронців до зникнення 10 тис. доларів

Зникнення 10 000 доларів США у відділі поліції — ДБР перевіряє можливу причетність до злочину харківських правоохоронців. Про це повідомили 05 березня у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, за інформацією поширеною у одній із соціальних мереж, перевіряють можливу причетність співробітників Основ’янського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Харківській області до зникнення 10 тисяч доларів США. Досудове розслідування розпочато за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, мешканка Харкова звернулася до поліції із заявою про зникнення із її квартири 26 тисяч доларів США. Пізніше з’ясувалося, що гроші забрав батько заявниці. За словами чоловіка, після того як його викликали до відділу поліції, усю суму він віддав поліцейським. Його ж доньці правоохоронці повернули лише 16 тисяч доларів США, замість 26 тисяч.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Начальника центру "Мрія" судитимуть за вимагання хабаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ