Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Де би ти не був... Зняли зворушливе відео до 85-тих роковин Голодомору
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

"Де би ти не був..." Зняли зворушливе відео до 85-тих роковин Голодомору

«Де б ти не був – вшануй!» у відео закликали 24 листопада вшанувати пам'ять жертв Голодомору.

У кремлівській в'язниці, шкільному класі, в лікарняній палаті, на футбольному полі, у майстерні взуття чи за кермом автівки – де би ти не був 24 листопада о 16:00 – вшануй пам’ять убитих Голодомором 1932–1933 років, повідомив Український інститут національної пам'яті.

Саме такий посил має соціальний відеоролик, знятий Young&Hungry Production за підтримки Міністерства інформаційної політики та за участі Українського інституту національної пам’яті Центру досліджень визвольного руху.

Це перше відео із серії, яке розроблене спеціально до 85-тих роковин Голодомору. Усі ці ролики об’єднує символічне гасло «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!».

Як пояснює автор ідеї і сценарист відеороботи Омелян Ощудляк: «Важливо підтримувати традицію пам'яті і тому основне завдання цього ролика – показати модель поведінки, як кожен може долучитися до вшанування пам’яті жертв Голодомору. Ми хочемо, щоб люди подумали: “О, до речі, а ми ж теж так можемо робити!».

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко коментує: «У цьому ролику ми бачимо різних людей, кожен із яких долучається до вшанування пам’яті жертв цього страшного злочину: українського політв’язня в російській тюрмі, який витесує свічку на стіні в’язниці, патрульну поліцію, яка зупиняється і віддає шану загиблим, футбольне поле, де перед матчем оголошують хвилину мовчання, школярів, які тримають лампадки.. Це об’єднавчі образи, які підкреслюють важливість вшанування. Особливо сьогодні, у наших воєнних реаліях».

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович нагадує що 24 листопада о 16:00 пройде загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору, чи де б вони не були.

«Ми пам’ятаємо жах 1932-1933-го і  достатньо сильні, щоб захищати свою незалежність із зброєю в руках. Тому гасло цьогорічної  інформаційної кампанії до 85 роковин Голодомору “Ми пам’ятаємо! Ми сильні!»,  а серед  її візуальних образів український солдат на тлі меморіалу пам’яті жертв геноциду та свіча-куля» – пояснює історик Володимир В'ятрович.

Як відомо, 24 листопада в Україні жалобний день, коли вшановуватиметься пам’ять жертв Голодомору. Цього дня телерадіоорганізації усіх форм власності вносять зміни до сіток мовлення програм і передач, утримуються від трансляції розважального контенту та нагадують про День пам’яті жертв Голодомору.

Український інститут національної пам’яті закликає медіа розмістити символ пам'яті – свічку або знак Голодомору – в ефірах, на сайтах та на шпальтах видань.

Завантажити соціальну рекламу до 85-тих роковин, розроблену Українським інститутом національної пам’яті можна за посиланнями: для друку і для соціальних мереж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ