Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Китайці не квапляться інвестувати у Львівській області

25 квітня Львівщина представила свій потенціал на українсько-китайському бізнес-форумі. Тоді директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів повідомив, що Україна та Китай мають величезний потенціал для поглиблення співпраці. Гал-інфо вирішило дізнатись конкретику такої співпраці на прикладі Львівської області.

Отже, за словами Романа Филипіва, насамперед йдеться про проекти з модернізації інфраструктурних об’єктів, про постачання добрив та засобів захисту рослин. Зокрема, станом на сьогодні підписано Меморандум про співпрацю між Львівською міською радою та Китайською торгівельною асоціацією.

Також в департаменті економічної політики ОДА повідомили, що на цей час діє ТзОВ «Спільне українсько-китайське підприємство «Укрлісхолдінг»,  зареєстроване 2014 року за адресою Львівська обл., Старосамбірський район, місто Добромиль.

Підприємство спеціалізується на виробництві шпона букового. Тут інвестовано в основні фонди понад 10  млн грн, також триває дальше розширення виробничих потужностей. Наявна вся необхідна матеріально-технічна база, впроваджуються передові енергоощадні технології для переробки деревини.

«Укрлісхолдінг» експортує: лісоматеріали оброблені (шпон, породи бук, нешліфовані, лущені), поломатеріали обрізні, хвойні (ялина/ялиця); пиломатеріали необрізні (бук). Наразі на підприємстві працює 263 особи.

Водночас під час зустрічей з представниками влади КНР та китайськими інвесторами їм неодноразово пропонувались інвестиційні проекти у галузях сільського господарства, рекреації, розвитку інфраструктури регіону. А саме:

- створення підприємства з видобутку йоду на базі пластових вод Бориславського нафтового району у м. Бориславі Львівської області;

- будівництво євроколії "Варшава-Львів";

- інвестиційна пропозиція будівництва індустріального парку у м. Кам’янка-Бузьк;

- будівництво шахти "Любельська" №1-2 з видобутку коксівного вугілля;

- створення відпочинкової зони на Сколівщині «Карпатський водограй»;

- будівництво заводу з виготовлення теплоізоляційних матеріалів на основі мінеральної сировини;

- будівництво екологічно чистого сміттєпереробного заводу на площі чинного Полігону твердих побутових відходів (ТПВ) в м.Стрий;

- створення індустріального парку «Захід Ресурс» у м. Городок Львівської області;

- облаштування рекреаційної зони у підніжжі скельного монастиря в с. Розгірче Стрийського району;

- будівництво енергетичного комплексу до 440 МВт з вугільними котлами ЦКШ на території Львівської ТЦ «Північна»;

- будівництво підприємства з виробництва паливних брикетів з можливістю вирощування сировини (енергетична верба).

Торік Комісія зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР були визначені такі галузі щодо розширення співпраці: сільське господарство, електроенергетика, інфраструктура, будівництво та реконструкція шахт, транспортна інфраструктура, обмін туристами, гуманітарне співробітництво.

Особливий інтерес у співпраці з Китаєм на Львівщині вбачають виробники сільського господарської продукції, як-от, ТзОВ «ЛембергМіт», ТзОВ «АгроІнвест», ТзОВ «Малокозавод Самбірський», ТзОВ «Галка», ПП «Торговий дім «Майола», ПФП «Агросвіт», ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня», а також такі виробничі компанії як: ТзОВ «Завод Електронробутприлад», ТОВ СП «Електротранс», СП ТОВ «СФЕРОС-ЕЛЕКТРОН», ПП «Скіфи», ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ