Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дефіцит бюджету ми утримали в межах 5%, після шаленого 15%-го дефіциту 2009 року", - голова уряду Азаров

"Сьогодні підбиті перші підсумки виконання бюджету 2010 року. Попри панічні прогнози наших опонентів, попри екстремальний спад 2009 року, за доходами бюджет минулого року виконаний на 99%. Дефіцит бюджету ми утримали в межах 5%, після шаленого 15%-го дефіциту 2009 року", - сказав у вступному слові Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Кабінету Міністрів нині, 5 січня.

"За рахунок ефективного зовнішнього фінансування нам вдалося на 30 мільярдів гривень скоротити внутрішні запозичення. Це означає, що ми припинили порочну практику вимивання кредитних ресурсів, якими могли б скористатися вітчизняні компанії.

Це дозволило нам стовідсотково профінансувати соціальні зобов’язання держави.

Ми з величезними складностями вибиралися з кризи. Але на відміну від більшості європейських країн, які скоротили соціальні виплати, ми дотрималися соціальних стандартів.

Виплати за соціальними статтями, які захищені, були на 12,5% або на 23 мільярди гривень більше, ніж минулого року. Ми виплатили майже 23 мільярди гривень допомоги сім’ям з дітьми, 1,6 мільярда гривень субвенції за житлово-комунальні послуги малозабезпеченим сім’ям, 2,5 мільярда за чорнобильськими програмами тощо", сказав М.Азхаров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ