Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Деканоїдзе оголосила про відставку

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе вирішила піти у відставку. Про це вона повідомила на брифінгу в понеділок, 14 листопада.

"Мої дорогі українці, мої рідні українці! У рамках своїх повноважень я протягом року, як і обіцяла, створила фундамент для розвитку нової Національної поліції і залишалася вірною вам і вашим інтересам до останньої хвилини моєї роботи. Але, на жаль, моїх повноважень і волі не було достатньо для різких змін. Моя функція виконана, в зв'язку з чим я заявляю про свою відставку", - сказала Деканоїдзе.

Вона нагадала, що за рік її роботи була проведена переатестація поліцейських, створений незалежний рекрутинговий центр, завершено формування патрульної поліції, створена структура внутрішньої безпеки Національної поліції, з'явилося управління щодо захисту прав людини, розроблена система прозорих конкурсів слідчих, дільничних і оперативників.

У той же час Деканоїдзе визнала, що їй не вдалося подолати корупцію в поліцію за рік.

Деканоїдзе підкреслила, що Національна поліція вимагає гідного фінансування для ефективної роботи.

Крім того, вона наполягає на необхідності реформи прокуратури і судів і припинення практики втручання політиків і чиновників в роботу Національної поліції.

"Сподіваюся, що пророблена мною робота дасть поштовх для подальшого розвитку Національної поліції і створення нової країни. Якщо на це буде політична воля", - сказала Деканоїдзе.

Найближчим часом посаду Деканоїдзе в статусі виконуючого обов'язки буде обіймати Вадим Троян.

Нагадаємо, Деканоїдзе очолила Національну поліцію України в листопаді 2015 року. Перед цим вона кілька місяців була радником міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

До приїзду в Україну з Грузії працювала ректором Академії поліції Міністерства внутрішніх справ Грузії, директором Національного екзаменаційного центру Міністерства освіти і науки Грузії. У період з липня по жовтень 2012 була міністром освіти і науки Грузії, покинула цю посаду у зв'язку з виходом у відставку уряду Мерабішвілі.

Вадим Троян працює першим заступником голови Національної поліції України з березня 2016 року. З початком війни на Донбасі був заступником командира "Азова". З жовтня 2014 року і до березня 2016 року очолював спочатку міліцію, а потім поліцію Київської області.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ