Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Декомунізація Львівщини: у Верхньому Синьовидному ексгумували та перепоховали 54 останки

У центрі смт. Верхнього Синьовидного на Львівщині фахівці обласного комунального підприємства Меморіально-пошуковий центр "Доля" ексгумували останки червоноармійців Другої світової війни, а також співробітників радянських органів влади повоєнного періоду.

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради, це перший випадок, коли кількість знайдених і перепохованих останків збіглася з обліковою документацією.

“Продовжуємо декомунізацію Львівщини. Фахівці Меморіально-пошукового центру "Доля" ексгумували з центру Верхнього Синьовидного та перепоховали та місцеве кладовище 54 останки радянських військових часів Другої світової війни та повоєнного періоду, – зазначив керівник підприємства, депутат і голова Комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета. – Це перший випадок, коли кількість похованих збіглася з обліковими списками. Бо під час попередніх розкопок не збігалась кількість похованих, зазначених у списку і тих, хто реально був похований. Тут кількість збіглася”.

Знайдені останки було перепоховано на місцевому кладовищі. “Роботи проводяться на виконання рішення сесії Львівської обласної ради про проведення декомунізації й деколонізації області, очищення області від маркерів радянського тоталітарного режиму, – сказав Святослав Шеремета. – Перепоховання відбулося з центру Верхнього Синьовидного на місцеве кладовище, там де і мають бути всі загиблі”.

Після завершення робіт Верхньому Синьовидному фахівці Меморіально-пошукового центру "Доля" розпочали розкопки у центрі міста Сколе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ