Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Деконоїзде: Вперше в істроії правоохоронних органів атестація є прозорою

Вперше в історії правоохоронних органів атестація є прозорою,водночас на «реваншистів», які повертаються через суди, чекає ще одна атестація. Про це Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила 7 червня в ефірі телеканалу «UA:Перший».

За словами Хатії Деканоідзе, вперше правоохоронці не атестовували себе самі, а залучили до цього процесу громадськість.

«Ми сказали, що не будемо себе атестовувати, а навпаки – запрошуємо громадськість, щоб вони оцінювали майбутніх співробітників Національної поліції. Такого ще ніде не було», – підкреслила глава Нацполіції.

Хатія Деканоідзе також зазначила, що під час спілкування з колегами з Європи вона отримує схвальні відгуки про процес атестації поліції. Крім того, від самого початку атестації за її перебігом спостерігає місія ЄС. Також до участі в атестації були запрошені представники громадськості.

«Ми запросили громадськість і запитали їх, чи хочуть вони працювати з нами. Тоді ідіть до наших атестаційних комісій і працюйте з нами. Я кожному вдячна, тому що вони зробили величезну роботу», - наголосила Хатія Деканоідзе.

Вона зазначила, що участь громадськості в атестації – це добровільний процес. Проте щодо поданих кандидатів здійснюється відбір, оскільки потрібно перевірити їхні якості, навики комунікації тощо. Водночас зараз до процесу атестації долучено близько 300 представників громадськості, що є дуже серйозним показником. Наявність в комісіях поліцейських обумовлена необхідністю ставити претендентам професійні питання.

Щодо повернення «старих кадрів» до лав Нацполіції через суди, очільниця відомства наголосила, що їх чекає ще одна атестація.

«Вони повертаються, але ми знайдемо спосіб, як їх позбавитися. Пройде ще одна атестація, так що готуйтеся», – наголосила Голова Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ