Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегацією USAID відвідала Ірпінь

США — стратегічний партнер України не тільки у військовому та економічному плані, а й у відбудові
фото з телеграму Михайла Федорова

Делегація Агентства США з міжнародного розвитку відвідала місто Ірпінь на Київщині.

Про це у телеграмі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

США — стратегічний партнер України не тільки у військовому та економічному плані, а й у відбудові. Зокрема, через проєкти USAID Штати допомагають цифровізувати відбудову, зробити її прозорою, а також відновити телеком-інфраструктуру.

Так, за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» розробили й реалізовували послугу єВідновлення, а під час візиту в Ірпінь делегація побачила результати програми. Разом з Ізобель Коулман, заступницею адміністратора USAID, відвідали кілька пошкоджених будинків в Ірпені, власники яких уже отримали гроші на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення.

Що важливо: в основі єВідновлення лежить надійний антифрод механізм, тобто фарбовані гроші. Тобто ми можемо бачити кожну транзакцію з карток єВідновлення і на 100% впевнені, що кожна гривня допомоги пішла саме на будівельні матеріали.

На ремонт пошкодженого житла українці вже витратили понад 1,7 млрд грн.

Загалом USAID допомогло Україні відновити понад 11 тисяч км мереж і забезпечило підключення оптоволокна для 1 294 інтернет-провайдерів, зокрема, у прифронтових громадах, де особливо важливо залишатися на звʼязку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ