Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація Баденського Червоного Хреста відвідає Львів

Завтра, 9 вересня, до Львова завітає делегація Баденського Червоного Хреста (м. Фрайбург, Німеччина) у межах відзначення 20-річної діяльності Медико-соціального центру обласної організації Червоного хреста, який має підтримку партнерів з Німеччини, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Серед представників делегації буде Тіль Майєр, німецький фотожурналіст,  редактор газети «Обермайн-Тягблят», онлайн-журналіст журналу «Шпігель», волонтер і пропагандист Червоного Хреста. Завдяки Тілю Майєру, зокрема його соціальним фоторепортажам, протягом 5 років пожертви громадян Німеччини ідуть на програму «Ліки для бідних Львова». Тіль Майєр відомий численними поїздками до Львова. Фотограф розповідає про важке життя людей похилого віку на сторінках Der Spiegel та організовує регулярну фінансову підтримку для них – близько 1500-2000 євро на місяць.

У межах візиту, у парку ім.І.Франка  делегація Баденського Червоного Хреста Німеччини огляне майстер-клас з навчання навичкам надання першої допомоги для населення,студентської та шкільної молоді, що проходить цьогоріч під гаслом «Перша допомога дітям і для дітей». Також передбачена зустріч  з підопічними, активістами, представниками громадськості в МСЦ з нагоди 20-річчя МСЦ (запрошені колишні в’язні фашистських концтаборів, Гетто, репресовані сталінським режимом, підопічні Червоного Хреста, одинокі, інваліди, які одержують допомогу ліками, засобами догляду. Запрошені  також лікарі-волонтери, представники влади та ін.).

Нагадаємо, делегація Баденського Червоного Хреста Німеччини у Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста перебуває з 8 по 11 вересня.

Довідка.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста більше 20 років співпрацює з Баденським Червоним Хрестом Німеччини, головний офіс якого знаходиться в м. Фрайбурзі. У1996 році Баденський Червоний Хрест започаткував Проект «Медико-соціальний центр Львівської обласної  організації Товариства Червоного Хреста для людей, постраждалих  від диктаторських режимів» (МСЦ).

Останні 10 років під опікою Медико-соціального центру знаходяться як колишні в’язні фашистських концтаборів, так і репресовані радянським режимом, одинокі малозабезпечені люди похилого віку, інваліди, переміщені особи із зони АТО, які проживають територіально близько до Центру та можуть відвідувати його з метою одержання медичних та соціальних послуг.

На даний час Проект продовжує працювати та утримується за кошти Львівської обласної організації, але має партнерську підтримку від Баденського Червоного Хреста.

Медико-соціальний центр став виконавцем Програми «Ліки для бідних людей Львова», яку фінансує Баденський Червоний Хрест з 2012 року та «Міні-пральня» для підопічних Червоного хреста.

Національна асоціація Баденського Червоного Хреста і її підрозділи входять до складу Національного Товариства допомоги Червоного Хреста на території Федеративної Республіки Німеччини і здійснює свою діяльність відповідно до принципів гуманності, неупередженості, нейтральності, незалежності, добровільності, єдності і універсальності. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ