Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація чеського парламенту ознайомилася з роботою Львівського перинатального центру

Львівський обласний клінічний перинатальний центр відвідали Голова Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова та заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк. Про це повідомили у ЛОР.
Фото: ЛОР

Цього року перинатальний центр отримав від чеських партнерів медичне обладнання для укриття на суму 16 мільйонів гривень. А торік – потужний генератор вартістю понад чотири мільйони гривень.

«Пологи в укритті? Сумна реальність України у 2024 році, до якої її довів російський агресор. Найщасливіші миті життя пари проживають в сховищі й це — трагедія. Але ми раді, що вся допомога, яку Чеська Республіка надала Львівському перинатальному центру, слугуватиме для того, щоб забезпечити матерям та новонародженим належні умови під час російського терору», — зазначила під час візиту Маркета Пекарова Адамова.

Під час екскурсії укриттям Олена Кондратюк зауважила, що учора під час візиту гості з Чеської Республіки побачили у Львові страшну біду, яку спричинили обстріли, але разом з тим у Львівському перинатальному центрі отримали натхнення для того, щоб і надалі допомагати.

«Підтримка і допомога Чеської Республіки в межах проєкту «Безпечне укриття для новонароджених» надзвичайно важлива для нашої роботи і збереження життя наших пацієнтів! Отримане обладнаннями ми використовуємо в укритті, що дає нам змогу забезпечити для наших пацієнтів якісну медичну допомогу під час повітряних тривог, відтак працювати на благо майбутніх поколінь українців», – наголосила директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ