Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація України покинула засідання ОБСЄ, протестуючи проти "російського Криму"

Українська делегація залишила зал засідань ОБСЄ у Варшаві, де обговорювалася тема свободи слова, на знак протесту проти заяв про "російський Крим".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сайт кримськотатарського телеканалу ATR.

"Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій ", - розповіла кореспондент телеканалу.

Вона пояснила, що таким чином українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: "Крим, Росія".

Головний редактор проросійських видань "Кримська газета" і "Кримський журнал" Марія Волконська, яка приїхала на засідання ОБСЄ, назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

У коментарі "Європейській правді" дипломати підтвердили український демарш. Кислиця залишає Варшаву, а посол України в ОБСЄ Євген Цимбалюк веде консультації із партнерами за межами зали засідань.

У Варшаві проходить щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасників в людському вимірі. У заході бере участь українська офіційна делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президент Володимир Зеленський наголошує, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) має фіксувати всі порушення та реальну ситуацію на сході України..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ