Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Денис Шмигаль розповів про проблеми для бізнесу в Україні

Потенційний голова Львівської ОДА та Директор ДТЕК "Буртинська ТЕС" Денис Шмигаль розповів про проблеми для бізнесу в Україні. Його вистув відбувся в рамках дискусії "Ефективна взяємодія між владою, бізнесом та громадами – запорука сталого економічного розвитку" на Форумі місцевого розвитку в Трускавці.

«Років 15 тому Україна в рейтингу світового банку Doing Business була на 183 місці зі 190 країн. На 190 була Сомалі. Згодом ми почали рух в цьому рейтингу і зробили прорив на 151 сходинку. За останні 5 років ми піднялися на 71 місце. Україна невпинно додає в легкості ведення бізнесу і бізнес це відчуває. Я, як представник великого бізнесу, підтверджую таку тенденцію. Втім, є два критерії в цьому рейтингу, за яким Україна не просувається, а навпаки йде в зворотньому порядку.

Як Facebook обирав голову Львівської ОДА

Ми знизились до 130 місця за підключенням до електромереж. Проблема підключення це сьогодні для бізнесу ТОП проблема, яка стримує насправді і інвесторів, і малий, і великий бізнес. Всім нам, від фізичних осіб-підприємців і до Бурштинської ТЕС, важко підключитися до електромережі. В середньому ця процедура займає більше 280 днів. Треба зробити 5 офіційних процедур. Тут допомога влади на центральному рівні просто необхідна. Це, по-перше Україну просуне в рейтингу, по-друге, бізнесу буде реально легше.

У Трускавці розпочався Форум місцевого розвитку

Друге – це міжнародна торгівля. Ми тут теж погіршили свої позиції – у рейтингу далеко в другій сотні. Тут питання до розвитку нашої інфраструктури. Крім того, що йдуть євроінтеграційні процеси і ми покращуємо самі процедури, і маємо можливість нарощувати наш товарообіг зростає, але залишаються пункти пропуску. Їх всього шість. Думаю, що при такій довжині кордону як на Львівщині та прикордонних областях з ЄС, пункті пропуску має бути в рази більше. Влада має сприяти тому, вони під спільними контролем розбудовували для мінімізації контрабанди», - розповів Денис Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ