Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Департамент екології залучив для Львівщини майже 9 млн євро іноземних інвестицій

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслана Гречаника, на Львівщині триває активна робота із залучення в галузь коштів міжнародної технічної допомоги.

Відтак, за сприяння департаменту в екологію області залучили понад 8,7 млн євро коштів іноземних інститутцій. Зокрема, у 2018 році за кілька кілометрів від Львова, на Яворівщині, відкрили унікальний притулок для бурих ведмедів «Домажир», вартістю 1,5 млн євро. Також сюди відносяться кошти «Зелених інвестицій» або «Кіотські кошти» в сумі 29,9 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Окрім того, реалізують 4 проекти Програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, на загальну суму 6,2 млн євро, в одному з них «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» Департамент є партнером та реалізовує ряд навчально-промоційних заходів.

«Департаментом спільно з 5-ма партнерами реалізовується Проект «RoweLove Розточчя – разом попри кордони» за кошти Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у межах Європейського інструменту сусідства.Загальна вартість проекту 2,01 млн. євро, у тому числі 574,9 тис. євро для України», - зазначив Руслан Гречаник.

За ці кошти планують здійснити: будівництво та обладнання еколого просвітницького візит-центру на території Яворівського НПП, ознакування 110 км центрального веломаршруту Розточчя та будівництво 14 пунктів обслуговування велосипедистів, підготовка кадрів для надання якісних туристичних послуг в умовах бережного ставлення до природи регіону Розточчя – цикл велотурів, екопікнік, воркоши, виставки, розробка та видання туристичних друкованих та цифрових матеріалів, що описують природні та культурні цінності Розточчя.

«RoweLove Розточчя – разом попри кордони»сприятиме популяризації регіону Розточчя, Яворівського НПП та біосферного резервату «Розточчя» в цілому, збільшенню туристичного потоку та розширення туристичних можливостей, популяризації велотуризму, розвитку сільської інфраструктури, популяризації екомислення, впровадження освітніх проектів та позитивне ставлення до природи серед людей різного віку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ