Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутата Самбірської райради судитимуть за побиття голови Самбірської РДА

Депутата Самбірської райради звинувачують у побитті голови Самбірської РДА. Інцидент стався наприкінці 2015 року на сесії Самбірської районної ради під час ухвалення бюджету.

Депутат районної ради Володимир Ковалів звинуватив керівництво району у неефективному використанні бюджетних коштів та закликав колег не голосувати за бюджет 2016 року. За бюджет не проголосували, і голова райради Віталій Кімак оголосив перерву.

Микола Фрей, тодішній перший заступник голови РДА, а тепер голова Самбірської райдержадміністрації, вступив у словесну перепалку з депутатом Ковалівим, в ході якої звинуватив депутата у співпраці з колишніми регіоналами.

Вочевидь, для депутата Коваліва, учасника Революції гідності, волонтера АТО, свободівця, таке звинувачення стало нестерпним. Він із залу попрямував до президії ради. Микола Фрей піднявся йому на зустріч, хтось із депутатів намагався Коваліва зупинити, але той, вириваючись, навідліг, схоже, випадково тильною стороною руки вдарив Миколу Фрея в обличчя.

Голова райради Віталій Кімак попросив депутата Коваліва покинути сесійну залу, а депутати позбавили його права брати участь у десяти пленарних засіданнях.

Депутат Ковалів вийшов із залу через одні двері, а Микола Фрей – через інші, йому навздогін. У коридорі заступник голови райради Андрій Бобак намагався вгамувати Миколу Фрея, автор цих рядків був свідком і учасником тієї шарпанини (розбороняв забіяк і навіть потерпів), стримував Коваліва. І лише головному лікарю Самбірської ЦРЛ Степану Скірину, завдяки своїм більшим габаратим, вдалося вгамувати забіяк.

Микола Фрей написав заяву про побиття у правоохоронні органи. Досудове слідство вела обласна прокуратура.

1 червня Володимиру Коваліву висунуто звинувачення у навмисному завданні легких тілесних ушкоджень (125,ч.1.). Суд відбудеться у Самборі. Обласну прокуратуру представлятиме Самбірська прокуратура і підтримуватиме звинувачення в суді.

Натомість Микола Фрей не погодився із таким звинуваченням і просив обласного прокурора перекваліфікувати статтю обвинувачення на іншу (350,ч.2), тобто завдання тілесних ушкоджень посадовій особі, що передбачає значно суворішу міру покарання, – обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Прокурор клопотання не підтримав.

У коментарі для Гал-інфо голова Самбірської РДА Микола Фрей запевнив, що клопотатиме про перекваліфікування статті обвинувачення в суді.

Витяг з ККУ.

Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

1. Умисне легке тілесне ушкодження - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Стаття 350. Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов`язок

2. Умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ