Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутатам Львівської облради дали час до 15 грудня, щоб вивчити новий регламент

8 грудня під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати після консультацій вирішили перенести розгляд питання про новий регламент Львівської облради. В коментарі Гал-інфо голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що кінцевою датою внесення правок до регламенту є наступний вівторок, 15 грудня.

«Ті, кого такий варіант цього документа не влаштовує, вже могли подавати правки, але цього зроблено не було. Ті правки, які, як кажуть представники «Свободи», вони подали, насправді були подані вже після засідання профільної комісії. Ми їх могли розглядати в сесійному режимі, але питання перенесли. І воно буде першим на наступному пленарному засіданні сесії. Ми розуміємо, що маємо новий корпус депутатів і не всі цілком розуміють значення 50-сторінкової книжки, не всі мали можливість прочитати її в електронному режимі, яка була надіслана на електронні пошти», - сказав Ганущин.

Він додав: «Кінцева дата, коли комісія прийматиме правки, буде вівторок, 15 грудня, до 12.00. Отож, профільна комісія збере всі пропозиції, після цього буде відкрите обговорення в четвер, 17 грудня, о 15.00 год. Буде зроблена порівняльна таблиця з усіма правками, вона буде роздана депутатам. Після цього рада голосуватиме регламент в цілому».

Стосовно того, коли відбудеться сесія, то Олександр Ганущин зауважив, що депутати дочекаються 11 грудня, коли буде звіт уряду, адже тоді буде зрозуміло, що буде з державним бюджетом.

«Тоді ми визначимо орієнтовну дату прийняття обласного бюджету. Скажімо, якщо побачимо, що ухвалення держбюджету відтягується на тривалу перспективу (що цілком ймовірно, бо йдеться про політичне рішення, яке залежить насамперед від позиції західних донорів), тобі бюджет держави. вочевидь, приймуть наприкінці року, відтак ми ухвалимо обласний бюджет під час новорічних свят. Відтак, ми проведемо проміжну сесію наприкінці грудня і присвятимо її розгляду обласних програм, приймемо регламент і розглянемо питання дозволів на надра, які вже є на розгляді в постійній комісії. Орієнтовна дата проведення сесії - 20-ті числа грудня», - сказав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ