Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутатську комісію, котра аналізуватиме фінансовий стан „Львівтеплоенерго”, очолили Петро Адамик та Василь Попович

На сесії Львівської міської ради вирішили створити депутатську комісію, яку очолюватимуть два співголови – Василь Попович та Петро Адамик, яка буде проводити до 15 жовтня аналіз фінансового стану „Львівтеплоенерго” і кожного місяця звітуватиме про результати своєї роботи. З 20 червня через низький тиск газу перестали працювати ТЕЦ-1 та призупиняла свою роботу Львівська пивоварня, а також частина пекарень міста. Про це повідомив під час сесії директор „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак.

Причиною такої призупинки є зниження тиску газу в трубах, оскільки в державі відсутні енергоносії, значне підвищення вартості енергоносіїв та через відсутність державної компенсації. Ціна, яка була встановлена на енергоносії 1 січня цього року, на 27,4% нижча за реальну, за якою газ відпускається, – по 210 гривень за 1000 кубометрів при реальних 267 грн за кубометр. Першого травня ціна газу стала 383 гривні. А з першого липня вона становитиме 687 гривень. З початку року „Теплоенерго” заборгувало 14 млн грн за газ, тому «Укргаз» не хоче визначати ліміт газу на наступний місяць. Тому можливо львів’яни не матимуть гарячої води.
Нагадаємо, з 14 червня 2006 року УМГ „Львівтрансгаз” ДК „Укртрансгаз” здійснило суттєве обмеження газопостачання на об’єкти теплозабезпечення комунальних теплопостачальних підприємств ЛМКП „Львівтеплоенерго” та ЛКП „Залізничтеплоенерго”. Причина цього обмеження полягає у заборгованості підприємств за спожитий у 2006 році природний газ (з початку року підприємства розрахувались на 70%). А це, своєю чергою, було спричинено неповними розрахунками споживачів перед теплопостачальниками (рівень розрахунків населення становить 89%), а також зростанням у 2006 році вартості природного газу при незмінних тарифах на теплову енергію.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ