Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати частково скасували Львівську ОДА

Сьогодні, 17 грудня, депутати Львівської обласної ради проголосували за відкликаня у Львівської облдержадміністрації частини власних повноважень, які були делеговані Львівській ОДА у 2005 році. . Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

"За" таке рішення проголосувало 66 депутатів.


Відтак, Львівська обласна рада, а також управління майном спільної власності як уповноважений орган обласної ради здійснюватимуть управління установами, закладами та організаціями, які перебувають у спільній власності територіальних громад Львівщини. Також до повноважень Львівської обласної ради та управління майном спільної власності відтепер належить призначення та звільнення керівників комунальних установ та закладів.

Відповідно до рішення сесії Львівська обласна державна адміністрація повинна передати копії установчих документів та оригінали документів, що підтверджують трудові відносини з керівниками відповідних закладів спільної власності громад області (контракти, розпорядчі акти, трудові книжки тощо).

Депутати також наголосити на тому, що голови Львівської ОДА вже дуже давно не звітувати за виконання делегованих повноважень, хоч по закону вони повинні це робити.

Додамо, що на сесії голови Львівської ОДА нема.

Окрім того депутати проголосували за посилення контролю за роботою Львівської ОДА. "За" проголосувало 65 депутатів.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ