Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати ЛОР відмовились позбавити Ольгу Березюк депутатських повноважень

Сьогодні 26 жовтня на засіданні позачерговій сесії Львівської обласної ради зокрема розглянули питання про дострокове припинення повноважень депутата Львівської обласної ради VII скликання Ольги Березюк.
Фото: Олена Ляхович

Голова комісії ЛОР з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова Роман Фединяк зазначив, що комісія в терміновому порядку розглянула дане питання, однак не прийняла жодного рішення. Він додав, що проєкт рішення про складання Ольгою Березюк повноважень депутата з'явився лише вчора і депутати фактично дізнались про нього лише сьогодні на сесії. 

“Давайте не порушувати регламент і якщо є таке бажання в депутатки, тоді, будь ласка - подали на комісію, потім проголосували, так як це було зі всіма іншими депутатами. І не робимо в екстреному режимі та не “ставимо в позицію” регламентну комісію”, - прокоментував Роман Фединяк.

Дане рішення не набрало необхідної кількості голосів. На його підтримку висловилось лише 41 депутат з необхідних 43. Спроба повторно повернутись до розгляду даного питання також не набрала необхідної кількості голосів.

Згодом за ініціативи голови фракції “Європейська солідарність” в ЛОР Олега Дуди депутати намагались ще раз розглянути це питання.

“Не хочеться коментувати, що це відбулося швидко. Але йде мова, що в людини є проблеми зі здоров’ям. Якщо виникло таке питання і прохання, мені здається що варто таке питання підтримати”, - зазначив Олег Дуда.

Однак голосування за повернення до розгляду даного питання (в порушення регламенту ЛОР за словами Олександра Ганущина) не набрало необхідних голосів.

Відповідно Ольга Березюк залишається депутаткою Львівської обласної ради.

Нагадаємо, як повідомляли медіа, Ольга Березюк практично з часу повномасштабного вторгнення росії на територію України перебуває за кордоном і не була присутня на жодному пленарному засіданні Львівської обласної ради з 22 лютого 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ