Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати Львівщини підтримали Програму підтримки співробітництва територіальних громад

Обласна рада на своєму засіданні у вівторок, 11 грудня, прийняла Програму підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської облради.

Основна мета програми - забезпечення соціально-економічного розвитку територіальних громад Львівської області із застосуванням механізму співробітництва сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад шляхом проведення щорічного Конкурсу проектів міжмуніципального співробітництва та навчально-консультаційних заходів з їх дофінансуванням за рахунок субвенції обласного бюджету місцевим бюджетам.

Серед завдань -розвиток співпраці органів місцевого самоврядування в реалізації проектів місцевого розвитку; підвищення професійного рівня представників органів місцевого самоврядування, громадськості з питань управління проектами та активізації їх участі в національних і міжнародних програмах. 

Відбір учасників Програми відбуватиметься на засадах конкурсу. 

Реалізацію Програми забезпечують Конкурсна рада, відділ з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв’язків обласної ради, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини», департамент фінансів Львівської обласної державної адміністрації – як головний розпорядник коштів Програми, Львівський Центр розвитку місцевого самоврядування, ГО «Європейський діалог» а також структурні підрозділи районних державних адміністрацій та міських рад, рад ОТГ, селищних, сільських рад. 

На 2019 рік фінансовий ресурс з обласного бюджету на цю програму закладено в сумі 5 200 тис. грн. 

Програма підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області розроблена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. №385 "Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року" та Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року/ 

З програмою можна ознайомитися тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ